Momentul în care ne punem la somn poate fi cel mai plăcut moment al zilei. Mulți așteaptă să se pună în pat seara, pentru a se odihni și a-și relaxa mintea și corpul. Cu toate acestea, calitatea somnului poate fi afectată de diferiți factori.
Mulți nu reușesc să doarmă bine noaptea sau se confruntă cu insomnii. Dacă insomnia persistă pe termen lung, întregul corp poate avea de suferit, deoarece acesta are nevoie de somn pentru a funcționa corect.
O altă problemă cu care se confruntă oamenii este cunoscută sub denumirea de „paralizia în timpul somnului”. Când apare această problemă, deși simțim că suntem treji, nu ne putem mișca nicio parte a corpului, iar atunci se instalează frica și panica.
Intr-un astfel de moment intrăm într-o transă în care mintea noastră generează halucinații terifiante. Halucinațiile pot fi vizuale, auditive sau senzoriale, adică putem vedea ceva, putem auzi lucruri sau putem simți că cineva ne atinge.
Deși mulți oameni consideră că paralizia în timpul somnului este o problemă paranormală, aceasta are o explicație logică.
Paralizia în timpul somnului apare deoarece, în timp ce încercăm să adormim și în timp ce visăm, o parte din creierul nostru rămâne activă, în timp ce acea parte care ne face să rămânem mobili nu mai este activă. De aceea nu ne putem mișca, iar mintea noastră intră în panică și începe să-și imagineze diferite lucruri. Acest lucru poate dura câteva secunde, sau chiar câteva minute.
Factorii care influențează dezvoltarea acestei probleme sunt: stresul, depresia, oboseala și grijile.
Pentru a ieși din acest tip de transă este recomandat să ne relaxăm corpul și să ne reglăm respirația astfel încât în următoarele secunde să ne putem trezi.