Tinctura de soc este un produs naturist pe care merită să îl avem în casă, în orice moment, pentru o serie lungă de motive.

Este unul dintre cele mai eficiente produse, cu acțiune detoxifiantă, conceput în vederea corectării consecințelor unui stil de viață nesănătos. Tinctura din fructe de soc este aliatul nostru în curele de slăbire, ajutând normalizarea greutății corporale și favorizând eliminarea excesului de lichide din organism.

Conține o cantitate importantă de vitamina C și alți compuși care sunt benefici pentru stimularea sistemului imunitar; este laxativ, antiseptic intestinal, antiviral și diuretic; conține cantități semnificative și de vitamina A, B6, fosfor și fier;  este bogat în flavonoide care au un rol mare în protejarea sistemului cardiovascular și în prevenirea inflamațiilor; conține antioxidanți care protejează celulele, împiedicând virusurile să cauzeze boli; fiind un excelent detoxifiant, susține cu succes eliminarea, în mod natural, a substanțelor toxice din organism; previne constipația, indigestiile și balonarea; ajută la eliminarea apei în exces din țesuturi; este benefic în tratamentul acneei sau a altor afecțiuni cutanate precum dermatite, eczeme și psoriazis; este recomandat în curele de slăbire deoarece reglează apetitul, accelerează tranzitul intestinal și stimulează metabolismul; reglează nivelul de hormoni din organism, prevenind problemele menstruale și chisturile ovariene; blochează dezvoltarea tumorilor, reduce frecvența cancerelor și împiedică lipirea colesterolului rău de vasele de sânge, prevenind astfel bolile cardiovasculare.

Cum se prepară tinctura de soc?

Ingrediente necesare: vodcă, fructe de soc, un borcan cu gura largă și o pungă groasă de hârtie

Mod de preparare:

Se culeg fructele încă neajunse complet la maturitate și care au o culoare roșie spre violet.

În cel mult 24 de ore de la recoltare, se separă bacele de codițe, se spală foarte bine, se scurg și se zdrobesc apoi cu o furculiță, până se obține o pastă.

Se pune pasta într-un tifon curat și se stoarce cu mâna, prin presare, pentru a obține cât mai mult suc.

Se combină apoi sucul cu alcool, în proporția de 1:1.

Se pune capacul, se învelește borcanul în punga de hârtie și se lasă la macerat timp de 4 sau 6 săptămâni.

După acest interval de timp, se strecoară și se toarnă într-o sticlă de culoare închisă și se păstrează apoi la loc răcoros și întunecos.

Această tinctură rezistă până la doi ani, păstrată în condiții corespunzătoare.

Administrare

Pentru întărirea sistemului imunitar sau pentru diverse afecțiuni, doza obișnuită este de o linguriță de trei ori pe zi pentru adulți, și o jumătate de linguriță de trei ori pe zi, pentru copiii cu vârsta peste 10 ani.

Se ia pe stomacul gol, înainte de masă, amestecată cu un pahar cu apă.

Pentru accelerarea tranzitului intestinal, se recomandă câte două lingurițe diluate în 100 ml de apă, de două ori pe zi, dimineața și seara înainte de culcare.

Pentru menținerea greutății corporale în limitele normale, se recomandă câte trei lingurițe de tinctură diluate în 100 ml de apă, administrate cu zece minute înaintea meselor principale.

În cazul diverselor tulburări hormonale

Mai ales în cazul afecțiunilor endocrine care apar corelate cu tratamentul medicamentos abuziv, cura de lungă durată cu tinctură de soc are efecte excepționale.

Se ia ½-1 lingură de tinctură, diluată în ½ pahar cu apă dimineața, pe stomacul gol și seara.

În cazul chistului ovarian și al ovarelor polichistice, fibromului uterin și mastozei, în special când acestea sunt asociate cu constipația, tratamentul cu această tinctură are o eficiență senzațională, mai ales dacă este asociat cu o cură cu extract de muguri de zmeur. ( 50 picături, de trei ori pe zi )

Contraindicații

Datorită conținutului de alcool, nu se recomandă persoanelor care suferă de hepatite virale, tozice și metabolice, de steatoză hepatică, ciroză hepatică, femeilor gravide sau care alăptează.

Nu se recomandă nici în caz de astenie, diaree, colită de fermentație, nici copiilor sub zece ani.