Am adunat aceste sfaturi de la gospodarii care an de an se bucura de o recolta bogata de zmeura. Tine si tu cont de ele!

Sfatul 1

Zmeura trebuie cultivata neaparat pe spaliere. Daca intre spaliere exista fire de sarma intinse, recolta va fi chiar si de 8 ori mai bogata, iar fructele mai gustoase.

Sfatul 2

Daca pana acum nu te-ai ocupat foarte mult de tufisurile de zmeura, iar acestea par sa se degenereze, este timpul sa iei masuri. Multe persoane lasa zmeura sa creasca in voie si nu o ingrijesc cum trebuie.

Incearca sa aranjezi din nou lastarii in benzi liniare si sa elimini ramurile uscate. Doar daca vei ingriji tufisurile corespunzator vei obtine roade bogate. Nu putini sunt cei care au reusit sa reinvie tufisurile care pareau distruse.

Sfatul 3

Randurile pe care se planteaza zmeura trebuie sa aiba o latime mica, de maximum 30 cm. Deseori, oamenii cultiva zmeura in randuri foarte late, de aceea nu obtin roadele dorite.

Incearca sa indepartezi mereu lastarii care cresc in jurul tufei de zmeura, deoarece sunt un pericol pentru planta. Acesti lastari ajung sa consume mai mult de jumatate dintre substantele nutritive prelucrate de tufa de zmeura si pun in pericol productia.

Sfatul 4

Foloseste ingrasamint organic. In cazul in care nu dispui de gunoi de grajd, foloseste o alta materie organica. Este dificil ca zmeurul sa creaca in locurile in care lipsesc astfel de substante. Daca iti doresti sa obtii o cultura bogata si fructe gustoase, trebuie sa le oferi tufelor de zmeura ingrasamintele potrivite.