tractor

Cu siguranta fiecare stie cate ceva cand aude cuvantul tractor si il asociaza cu acel vehicul care tracteaza la nevoie sau care este folosit in muncile agricole pentru a ara campurile, a strange recoltele si multe alte intrebuintari. Mai inainte tractorul functiona pe abur apoi s-a perfectionat fiind adaptat pentru a raspunde la cat mai multe nevoi.

Veti intalni cel mai adesea tractoarele la ferme si mai rar prin curtea unui gospodar. Tractoarele vin in intampinarea fermierilor pentru ca ele ajuta foarte mult reducand in felul acesta forta de munca de pe campuri facand ele treaba cea mai grea. Tractoarele sunt foarte utile mai ales ca ele sunt adaptate diferitelor munci agricole la aratul campurilor, la strangerea recoltelor, la ajutor in gospodarie daca ii atasezi un incarcator special facandu-l foarte util la orice fel de munca grea.

Ca munca agricultorilor sa fie mai usoara, s-au inventat numeroase masinarii folosite in agrcultura cum ar fi:

Tranctoarele pomicole sunt un exemplu, ele sunt niste tractoare mai mici ce costa mai putin si care faciliteaza pregatirea terenului pentru amenajarea unei viitoare livezi, dar sunt ideale si pentru sere, plantatii de vita de vie. Sunt mai multe tipuri de astfel de tractoare, si anume: speciale, hidrostatice, cu 4 roti egale, ireversibile sau reversibile. Aceste tractoare se folosesc in general pentru acelasi lucru, dar fiecare are cate o particularitate a sa.

tractorTractoare pomicole se folosesc in livezi, pentru orice actiune ce poate fi intreprinsa: de la plantarea pomilor, pana la stropirea si aranjarea lor. Tractoarele pomicole ireversibile cu 4 roti egale sunt dotate cu motoare pana la 66 CP, iar tractoarele reversibile cu 4 roti egale au motoare ce pot ajunge pana la 101 CP. Aceste tractoare se folosesc in spatii inguste, unde alte utilaje nu ar avea acces, avand functii multiple: prin adaugarea accesoriilor potrivite, se pot folosi pentru orice munca in livada, indeplinind cate 2 comenzi deodata. Insa pentru cei dintre voi care inca nu aveti un tractor sau poate nu aveti nevoie de el insa va plac foarte mult va puteti delecta si distra cu jocuri cu tractoare de pe acest site unde gasiti tot felul de jocuri de curse cu tractoare sau cu transportul de marfuri pe care le puteti incerca si in felul acesta sa uitati de monotonie.

Tractoarele speciale sunt cele mai puternice, care au motoare ce pot ajunge pana la 102 CP, care sunt disponibile in 3 modele, si anume: inguste, late si cele cu garda joasa. Mai sunt si tractoarele conventionale cu 4 roti egale, mai putin puternice ce detin motoare cu maxim 55 CP, dar la fel de practice si bune. Toate aceste model ne scutesc de munca fizica extenuanta din gradina. Pentru livezile foarte mari este absolut necesar sa achizitionezi un astfel de tractor pentru ca este aproape imposibil sa tii pasul cu volumul mare de munca pentru o productie la nivel industrial.

La tractoarele pomicole, in functie de necesitati, este necesar sa ne utilam tractorul cu utilajul potrivit. Pentru pregatirea pamantului, inainte de plantarea puietilor, sunt necesare plugurile, discurile, dar si sfredelul, care sapa gropile in care vor fi plantati copacii, toate aceste accesorii sunt foarte importante ca munca sa fie dusa cu bine pana la capat si sa fie cat mai usoara. Tractoarele se pot folosi si la stropitul copacilor cu substante speciale, care sa ii protejeze de daunatori, prin atasarea pompelor de stropit scutindu-va de un efort mult prea mare si migalos.