Curățarea rinichilor în mod natural
Ai balonare frecventă și oboseală cronică? Aveți pietre la rinichi, probleme ale pielii sau infecții ale tractului urinar recurente? Poate doriți să începeți să vă gândiți la detoxifierea rinichilor.
Deoarece toxinele sunt lăsate să se acumuleze în rinichi, cu atât mai mult riscați să suferiți de afecțiuni renale sau de insuficiență renală. Majoritatea oamenilor se nasc cu doi rinichi – fiecare are dimensiunea unei mingi de tenis. Rinichii sănătoși au milioane de nefroni care elimină deșeurile.
Acest deșeu este apoi îndepărtat prin urină. Rinichii nesănătoși pierd capacitatea de a filtra eficient deșeurile, iar toxinele încep să se acumuleze în sânge.
Deșeurile excesive din organism pot provoca greață și vărsături, pierderea apetitului, slăbiciune generalizată, modificări ale gustului și mâncărime ale pielii. Rinichii noștri sunt unul dintre organele cele mai grele ale corpului.
Rinichii monitorizează, de asemenea, tensiunea arterială, produc celule roșii din sânge, reglează calciul pentru a construi oase puternice și echilibrează nivelul de electroliți.
Înainte de a începe o curățare a rinichilor
Dacă v-ați hotărât să faceți o curățare a rinichilor, dați organismului dvs. o șansă suplimentară de luptă, făcând tot ce vă stă în putință pentru a da corpului o mâna de ajutor.
Aceasta include eliminarea tuturor alimentelor toxice, chimice, zahărul, alimente rafinate / prelucrate, lactate, cofeină, alimente prăjite și grăsimi saturate.
De asemenea, opriți fumatul și beți apa cu cel puțin o săptămână înainte și după curățare. Încercați să eliminați substanțele chimice găsite în detergenții obișnuiți în uz casnic, produse de curățat, șampon, săpunuri și odorizante.
Înlocuiți cât mai multe cu produse naturale sau homemade( făcute în casă ). Dacă aveți de gând să mergeți la sala de sport, asigurați-vă că acestea oferă clase, cum ar fi yoga sau Pilates. Aceste tipuri de exerciții stimulează circulația, sistemul limfatic și sistemul digestiv.
Alimente și rețete
Majoritatea problemelor legate de rinichi nu prezintă simptome devreme. Este important să se mențină rinichii sănătoși înainte de a începe să apară semne de boală.
Simptomele bolilor renale includ greață, apetit scăzut, umflarea gleznelor și a picioarelor, oboseală generalizată, mâncărime și piele uscată, urină spumoasă și sângeroasă, gust neplăcut la nivelul gurii și modificări ale stării mentale.
Corpul dvs. este conceput pentru a detoxifica în mod natural și pentru a elimina excesul de acid uric din organism prin urină. Dar când rinichii nu funcționează corect, excesul de toxine se poate acumula în sânge.
Mănâncă o mulțime de fructe și legume în timpul de curățare și evita carnea de animale și grăsimile. Grăsimile animale și proteinele conțin o mulțime de acid uric.
Când corpul descompune o substanță chimică numită purină, care este natural produsă în organism se produce acid uric. Acidul uric se poate cristaliza în sânge și se acumulează în jurul articulațiilor, creând dureri artritice.
Asta se întâmplă în timpul unui atac de guta. Un studiu publicat în Jurnalul Societății Americane de Nefrologie arată că o dietă cu proteine mai scăzută este mai benefică pentru pacienții cu insuficiență renală cronică.
Pacienții care se află în stadiul final al bolii renale și pe dializă, li se recomandă să mănânce o dietă normală pentru proteine, deoarece dializa elimină deșeurile de proteine și aminoacizii esențiali din sângele lor.
Alimentele care sunt bogate în acid uric sunt proteine din carne (pui, carne roșie, pește), grăsimi, drojdii și bere. Alte alimente care stau departe de dezintoxicarea rinichilor sunt zahăr, sare de masă și cafeină.
Alimentele benefice pentru rinichi sunt oțetul de cidru de mere, fructe de pădure, frunze de păpădie, sfecla, usturoi, legume cu frunze verzi, nucile și semințele, turmeric și morcovi.
Sucuri de fructe
Afinele, murele, zmeura și coacăze sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți, flavonoide și proprietăți anti-inflamatorii. Antioxidanții elimină corpul radicalilor liberi și încetinește progresia bolii renale.
Mod de preparare: beți un suc de fructe o dată pe zi. 1 ceașcă de fructe de pădure mixte, 1 sfecla, decojita, crudă, 1/2 ceașcă de suc organic de afine, 1/2 ceașcă de lapte organic, iaurt grecesc sau kefir,
2 lingurițe de oțet organic de mere de cidru de mere, 1 ceașcă de legume cu frunze verzi (la alegere)
Păpădie ceai și frunze
Frunzele de păpădie conțin un antioxidant numit flavonoide. Flavonoidele curăță rinichii, purifică sângele și măresc fluxul de urină. Efectele diuretice ale frunzelor de păpădie sunt la fel de puternice ca și unele medicamente farmaceutice, dar ele sunt mai blânde și nu au nici un efect secundar cunoscut.
Metodă: Beți un ceai de păpădie detoxifiant zilnic sau adăugați frunze proaspete de păpădie la salata dvs. zilnică.
Usturoi
Usturoiul este excelent pentru imunitate, curățarea rinichilor și a ficatului și sănătatea dumneavoastră generală. Usturoiul este un diuretic natural. El elimina excesul de sodiu și apă din corp prin urină. Aceasta, la rândul său, scade tensiunea arterială în tot corpul.
Usturoiul vă protejează rinichii, inima, plămânii, ficatul și sângele de toxinele dăunătoare și metale grele.
Metoda: O modalitate foarte bună de a adăuga usturoi în dieta dvs. este să o adăugați la gătit. Usturoiul fiert are o aromă plăcută și este delicios.
În cazul în care gustul de usturoi este prea puternic pentru tine, suplimentele de usturoi sunt, de asemenea, o buna opțiune.
Curcumă
Curcumina este o componentă activă în turmeric și conține antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii semnificative. Boala renala și alte boli frecvent însoțite, cum ar fi diabetul și afecțiunile cardiovasculare, sunt cauzate de inflamația în organism. Curcumina este benefică pentru persoanele cu afecțiuni renale sau pietre la rinichi.
Metoda: Turmericul vine sub formă de pudră, lichid, tinctură sau supliment. Adaugă praf de turmeric la rețetele tale preferate, produse de cofetărie, ceaiuri.
Suc de morcovi
Morcovii sunt bogați în caroten, care luptă împotriva cancerului și elimină toxinele și metalele grele din rinichi. Fibrele din morcovi se leagă de toxine și le elimină.
Metoda: Morcovii se consumă cel mai bine în stare brută. Bea suc de morcovi zilnic dimineața, pe stomacul gol. Lăsați coaja pentru a adăuga vitamine și minerale.
Pentru sucul de morcovi utilizați 5-7 morcovi.
Sursă: doftoria.ro