Daca ti-ai propus sa cultivi castraveti, atunci acest articol iti va fi de mare ajutor. Citeste si tine cont de sfaturile noastre daca vrei sa ai o cultura bogata.

Pentru inceput trebuie sa elimini pisturile si lastarii din axilele frunzelor de castraveti din partea de jos a plantei. Prin acest procedeu, vei forta planta sa-si formeze sistemul radicular care o va „hrani”.

Axilele urmatoarelor frunze vor ramane cu pistilurile pe ele, deoarece vom elimina doar lastarii laterali.

Realizam in continuare aceleasi procedeuri, insa vom lasa si lastarii laterali sa creasca, nu doar pistilurile. Va trebui totusi sa ciupim lastarii dupa ce va aparea prima frunza.

Cand ajungem la urmatoarele 5 frunze, lasam doar doua frunze pe lastari, apoi 3 frunze, iar cand ajungem la nivelele superioare lasam 4 frunze.

In momentul in care ajungem la punctul superior, rasucim tulpina de-a lungul barei de sustinere si-i lasam varful in jos. Dupa ce mai creste putin tuplina, ciupim varful.

De-a lungul timpului au aparut foarte multe specii hibride cu pistiluri „adunate”. Daca vrem ca in fiecare axila sa se formeze mai multi castraveti, trebuie sa adoptam o noua metoda de formare a tufelor.

Inr-adevar primele etape sunt la fel ca cele prezentate anterior, Insa, apoi trebuie sa eliminam toti lastarii care se gasesc pe tulpina principala.

Daca ai suficient spatiu, poti folosi si aceasta metoda: leaga fiecare lastar separat pentru a-i raspandi pe toti in locuri diferite. Fii foarte atent insa pentru ca lastarii superiori ar putea sa-i umbreasca pe cei de jos.

Tine cont de sfaturile noastre si bucura-te de o recolta bogata de castraveti!