Astăzi vreau să vă povestesc despre o modalitate foarte simplă și ieftină de a curăța filtrele hotei de grăsime. Apropo, acest proces ar trebui făcut în mod regulat, în funcție de cât de des gătiți alimente grase.

Este destul de ușor să îndepărtați grasimea de pe filtrele hotei, fara substante chimice. Pentru scoate filtrele, trebuie sa apasati pe clapetele acestora si se scot foarte usor.

Pentru a spăla plasa (filtrul) hotei, de grăsime și praf, este necesar să pregătiți un recipient potrivit pentru această sarcină. O găleată, un lighean sau o tavă adâncă va fi potrivită (aveti nevoie de loc suficient sa puteti „scufunda„ filtrele).

Pentru a pregăti o soluție de curățare, trebuie să amestecați 120-130 de grame de bicarbonat de sodiu cu 1 lingură de lichid de spălat vase, precum și o cantitate mică de apă clocotită. Toate ingredientele trebuie amestecate bine.

După ce soluția noastră este gata, trebuie turnată în recipientul în care ne vom curăța filtrul și apoi adăugați acolo un ibric întreg de apă clocotită.

În soluția pregătită, ar trebui să scufundați grătarul hotei și să o lăsați în această apa până când apa incepe sa se raceasca.

După acest timp, puteți începe să spălați filtrul. O periuță de dinți veche este perfectă pentru asta. Toată grăsimea va deveni moale și va fi îndepărtată cu ușurință.

La final, rămâne să spălați filtrul hotei sub jet de apă. Acum filtrul va fi din nou curat, fără o singură pata de grasime.