Un cuplu de africani a adus pe lume un bebeluș „alb ca zăpada”. Un cuplu de africani a avut parte de o surpriză neașteptată la nașterea copilului lor. Și pentru că natura de multe ori este surprinzătoare, Angela și Ben Ihegboro au simțit-o pe pielea lor.

Cuplul se afla la cea de-a treia sarcină, sarcină care s-a dovedit a fi una cu totul aparte. Angela a adus pe lume o fetiță blondă și cu „pielea albă ca neaua”, spre uimirea tuturor.

Bebelușa pare că a moștenit trăsăturile părinților săi: nasul, buzele pline, forma feței. Toate acestea, mai puțin pigmentul pielii și al părului.

cazul este cu atât mai inedit cu cât, chiar și dacă tatăl ar fi fost caucazian, copilul ar fi trebuit să se nască cel puțin mulatru.

Bebelușul Nmachi s-a născut cu o afecțiune genetică

Angela și Ben și-au botezat fetița Nmachi, un nume special pentru un bebeluș la fel de special.
Medicii au fost și ei surprinși de cazul acestui cuplu și au făcut o descoperire.

Copilul s-a născut cu o afecțiune genetică rară (albinism) care a provocat schimbarea radicală a culorii pielii copilului.

Albinismul poate afecta orice individ, indiferent de rasa lui. Pe măsură ce se dezvoltă, persoanele cu albinism au pielea și părul albe, iar uneori ochii pot fi gri deschis sau chiar albaștri.

Această afecțiune este cauzată de absența melaninei – pigmentul responsabil de nuanțarea pielii, părului și a irisului.

Acest caz nu este unic în rândul comunității africane.

Conform statisticilor, la fiecare 3000 de nou-născuți din Africa, un copil se va naște cu o astfel de afecțiune genetică.

Ce este albinismul?

Albinismul provine din latinescul “Albus” care înseamnă alb și reprezintă o condiție rară, moștenită genetic, din categoria leucodermiilor congenitale. Această afecțiune este caracterizată prin producerea unei cantități minime de melanină sau chiar absența totală a acestui pigment de la nivelul pielii, părului și ochilor. Albinismul face parte din categoria maladiilor metabolice ereditare de tipul enzimopatiilor, fiind astfel definită, încă din anul 1909 de către medicul englez, Garrod.

Albinismul nu afectează numai oamenii, ci poate fi prezent la toate vertebratele. Astfel, această boală poate fi întâlnită la reptile, pești, păsări și mamifere, categorie în care sunt incluși și oamenii. Statistica menționează că, aproximativ 1 din 20.000 de persoane este afectată la nive global. De asemenea, albinismul se întâlneste în rândul tuturor etniilor și raselor.

Transmis autosomal recesiv, albinismul poate apărea la copiii născuți din părinți cu albinism sau purtători de genele responsabile pentru această maladie. Mai exact, în cazul bolilor cu transmitere autozomal recesiva, copilul poate avea părinți cu albinism, la rândul lor. Mai poate exista situația în care părinții să fie purtători sănătoși, dar care, desi au gena mutantă, aceasta este inactivă, boală nemanifestandu-se. În acest caz, afectarea copilului va proveni din moștenirea genelor ambilor părinți, șansă fiind de 25%.

Articol tradus de aici