Un tata bun nu este cel care plateste facturile pentru copiii sai, ci cel care se implica in educatia lor.

Poate crezi ca un tata bun este cel care isi trimite copiii la cele mai bune scoli, care le plateste facturile, care isi justifica absenta cumparand cadouri, care isi duce copiii in vacante de doua ori pe an si munceste de dimineata pana seara pentru a-si intretine familia.

Analizand aceste actiuni, oricine ar spune ca asa arata un tata perfect. Multi dintre noi stim ca nu doar banii si lucrurile materiale sunt importante in relatia dintre parinti si copii. Pentru a fi un tata bun trebuie sa faci mai mult decat atat.

Un tata bun stie sa-si puna familia pe primul loc, se implica in educatia copiilor, ii asculta si le este alaturi in orice moment.

Exista parinti care nu sunt foarte dragastosi si nu obisnuiesc sa isi exprime sentimentele si emotiile, asa ca sunt mai reci cu copiii lor. Altii, in schimb, sunt supraprotectivi, stricti sau dezinteresati.

Cu toate acestea, exista cate caracteristici care reflecta, fara indoiala, faptul ca un barbat este un tata excelent.

Nu pleaca niciodata

Este vorba despre acel tata care ramane in permanenta cu copiii si familia lui, indiferent de ceea ce se intampla. Nu se va gandi niciodata sa-si paraseasca sau sa-si abandoneze copii.

Copiii lui sunt sacri, unici, speciali. Sunt barbati care impartasesc emotiile cu sotiile lor, chiar din primele momente in care copiii se dezvolta in pantece. Barbati care plang si asteapta cu nerabdare sa-si vada copiii.

Familia este cea mai mare dragoste

Unii brbati se dedica 100% locului de munca, sperand sa castige cat mai mult bani pentru a-si putea intretine familia; uneori muncesc ore intregi fara sa-si dea seama ca sotia si copiii ii asteapta acasa. Vor fi momente in care acesti parinti vor lipsi de la evenimente familiale sau scolare, deoarece vor fi nevoiti sa mearga la serviciu.

Un tata bun lasa totul pentru a fugi acasa la familia sa. Stie ca prioritatea lui este familia si ca alaturi de copii si sotie se bucura de cele mai frumoase momente. Privirea lui se lumineaza cand ajunge acasa si isi imbratiseaza familia.

Se implica in cresterea copiilor

Pentru ca ii pasa de educatia copiilor, lucreaza in echipa cu sotia sa, asigurandu-se ca le ofera copiilor cele mai bune exemple. Ei stiu ca cei mici le vor imita comportamentul si, prin urmare, vor incerca sa faca tot posibulul sa-si controleze emotiile si sa se comporte frumos.

Parintii buni isi invata copiii sa fie oameni buni, sa-i trateze pe ceilalti cu respect, bunatate si generozitate. Baietii vor fi invatati sa se comporte frumos cu fetele, iar fetele vor fi invatate sa fie independente si sa nu depinda de niciun barbat pentru a fi fericite.

Este intotdeauna prezent

In momente fericite sau triste, un tata bun va fi mereu alaturi de copiii sai indrumandu-i pe drumul cel bun si oferindu-le sprijinul necesar. Isi cunoaste atat de bine copiii, incat va anticipa intotdeauna nevoile lor.

Face tot ce trebuie pentru a-si vedea copiii fericiti

Un tata bun va face tot posibilul sa se asigure ca deciziile sale sunt directionare catre bunastarea copiilor. Nu risca bunastarea familiei pentru nimic in lume.