Visezi la o recolta bogata de castraveti? Iata ce trebuie sa faci! In randurile de mai jos, iti voi dezvalui toate secretele agricultorilor de succes.

In zilele extrem de calduroase, castravetii au nevoie chiar si de 3 litri apa pe zi. Daca este arsita, trebuie sa-i uzi suficient, pentru ca altfel risti sa-ti pierzi recolta. Din cauza caldurii excesive, florile se ofilesc.

Planta de castravete trebuie udata dimineata, pana creste. Cand infloreste si se formeaza castravetii, se uda seara. Este recomandat sa lasi putin apa la soare sa se incalzeasca inainte de a o folosi la udatul castravetilor.

Chiar daca afara e innorat, continua sa uzi castravetii, dar redu usor cantitatea de apa folosita.

Niciodata sa nu uzi castravetii cu furtunul cu apa. Doar pamantul trebuie udat. Daca udam plantele cu furtunul le distrugem radacinile si frunzele.

Castravetii sunt mofturosi cand vine vorba de ingrasamant. Pana cresc, plantele au nevoie de fosfor, apoi, pe masura ce apar castravetii, este necesar sa folosesti ingrasamnt de azot cu potasiu.

Nu folosi azot in exces, pentru ca risti sa te alegi cu castraveti plini de nitrati.

Cand apare prima frunza trebuie sa te ocupi de fertilizarea plantei. La fel ca restul pantelor curcubetacee, si castravetii raspund bine la ingrasamintele organice. Poti folosi gunoiul de la pasari pentru a fertiliza castravetii.

Foloseste doze mici si fertilizeaza castravetii o data la 14 zile. Daca folosesti 20 l de apa, trebuie sa adaugi aproximativ 80 gr de ingrasamant. Cand apar castravetii, trebuie sa dublezi cantitatea de ingrasamant.

Verifica frunzele. Daca au arsuri, trebuie sa reduci concentratia de nutrienti. Dupa ce ai fertilizat castravetii, uda plantele cu o stropitoare.

Cand apar castravetii, verifica forma si culoarea lor. De asemenea, fii atent si la nuanta frunzelor. Castravetii care au varful ascutit si o culoare deschisa trebuie hraniti cu azot, iar cei cu varful lat trebuie hraniti cu potasiu. Daca planta are frunzele inchise la culoare inseamna ca trebuie hranita cu fosfor.