Recent, o imagine a devenit virala pe retelele de socializare pentru ca privind-o, ai putea descoperi ce problema vizuala ai putea avea. Multe persoane au ramas surprinse de rezultat. Este vorba despre o imagine cu puncte alb-negru pe care este scris un numar. In functie de problemele de vedere pe care le-ai putea avea, vei vedea un numar diferit.

Numerele sunt urmatoarele:

  • 3246 – daca pe imaginea cu puncte alb-negru vezi acest numar, s-ar putea sa ai miopie si astigmatism.
  • 3240 – daca vezi acest numar s-ar putea sa suferi de astigmatism.
  • 1246 – acest numar ar putea indica un caz de miopie.
  • 1240 – felicitari! Ai ochi sanatosi si, aparent, nu ai probleme de vedere.

Am fost foarte surprinsa de rezultat, deoarece m-am uitat la imagine cu lentile si fara, iar rezultatul a coincis cu problema vizuala pe care o am.

Iata explicatia pentru fiecare problema vizuala:

Astigmatism – este o problema de vedere care apare din cauza curburii corneii sau a cristalinului. Daca modificarea este in cornee, vei avea astigmatism cornean. Indiferent care parte a ochiului este afectata, efectul va fi acelasi – vedere estompata.

Miopie – cand ochiul nu primeste corect reflexia luminii, apar probleme de focalizare oculara. Miopia este caracterizata, in mod regulat, de probleme de vedere la distanta. Obiectele din apropiere sunt vazute mai clar, dar obiectele indepartate par estompate.

Daca in imagine, numarul pe care l-ai vazut are legatura cu o problema de vedere, este necesar sa mergi la un specialist pentru a primi cele mai bune recomandari. Aminteste-ti intodeauna sa ceri ajutorul unui profesionist!